Magunkról – Buzogány László

A weblap.ro egyszemélyes weblapkészítő cégként indult, ami 2009 és 2013 közötti időszakban közel 30 egyedi honlapot hozott létre, majd 2013-tól egy országos ismertségű termékhez vezetett.

Buzogány LászlóBuzogány László 1982-ben született Székelykeresztúron. Programozni 12 évesen kezdett, a középiskolát informatika osztályban végezte, később a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem informatika szakán egyetemi, majd mesteri diplomát szerzett.

Középiskolai és egyetemi évei alatt számos számítástechnikai versenyen szerzett elismeréseket, tanított a Babeş–Bolyai Tudományegyetemen, valamint több informatika tankönyv társszerzője is volt. 2004 és 2008 között különböző cégeknél, főleg Java programozóként dolgozott.

Weblapkészítéssel 2004 óta foglalkozik intenzíven, a weblap.ro-t 2009-ben indította, és 2013-ig közel 30 egyedi weblapot készített magánszemélyeknek, vállalkozóknak és intézményeknek. Laci születése óta összesen órát töltött programozással.

2013-tól társalapítója és fejlesztési vezetője a travelminit.ro szállásfoglaló portálnak. Az oldalt évi 7 millióan látogatják, a cég éves forgalma 2022-ben meghaladta a 20 millió eurót, ezáltal Románia második legnagyobb szállásközvetítőjévé vált. A Travelminit 2020-ban egyesült a Szallas.hu-val, létrehozva Közép-Kelet Európa legnagyobb helyi szállásportálját.

Laci 2022-ben eladta tulajdonrészét a Travelminitben, hogy több időt fordíthasson családjára és egyéb hobbijaira. Jelenleg Kolozsváron él feleségével és két gyermekével. Kedvenc színe a kék, kedvenc zeneszáma Petula Clarktól a Downtown című dal (1965), kedvenc filmje a Blue Streak (Állj, vagy jövök!), kedvenc étele a fahéjas palacsinta. Legjobb (és egyben legrosszabb) tulajdonsága a túlzott perfekcionizmusa.

Laci LinkedIn profilja
Extended CV with Portfolio (English)

Kolozsvárról

Kolozsvár

Kolozsvár (románul Cluj-Napoca) Erdély történelmi központja és egyik legjelentősebb városa. Az egykori Kolozs vármegye, ma Kolozs megye székhelye. 2002-es adatok szerint 317 953 lakosával Románia harmadik legnépesebb városa, amiből 19% magyar. Két színházával és operájával, tizenegy felsőfokú oktatási intézményével és számos iskolájával az ország fontos kulturális központja.