Fantáziadús logók

Mindig is úgy gondoltam, hogy a logó megtervezése a legnehezebb feladat, ami utána jön, az már csak gyerekjáték. Egy jó logó mindent elmond készítőjéről, egy érzést, egy stílust sugall és nem utolsó sorban meghatározza az összes többi designelemet. Inspirációként összegyűjtöttem néhány figyelemre méltó darabot.

Híres logók

Mondhatjuk rájuk, hogy fantáziátlanok vagy hogy csúnyák, egyet viszont nem: hogy felejthetők. A történelem valószínűleg legemlékezetesebb logói, híres cégek híres névjegyei. Néhányuk 30 dollárét készült, néhányon egész csapatok dolgoztak hónapokig. Nekik sikerült az, amiről minden logókészítő álmodik: híres logót tervezni.

Híres logók

Kreatív logók

Bemutatom néhány személyes kedvencemet, amelyek nem annyira mutatósak, viszont borzasztóan kreatívak. Hiába vannak angolul írva, ha kukkot sem értenék a nyelven, a logót akkor is érteném.

Kreatív logók

Színes logók

Még egy kategória van, amit szeretnék kiemelni, éspedig a színes logók. Ezek az élettel teli, fantáziadús logók képesek feldobni akármilyen dokumentumot a puszta jelenlétükkel.

Színes logók

 

Hozzászólások

{Az e-mail címet és a hozzászólást aktivációs levéllel ellenőrizzük.
Nem jelenítjük meg és nem adjuk ki harmadik félnek.}

Hogyan formázhatom a hozzászólásomat?

#5  Elmo  –  2012.12.17. 20:53

Nagyon jó gyüjtemény... de a számomra legszebb nincs itt! Ezen a címen elérhető www.elmostix.com

#4  weblap.ro  –  2012.08.20. 11:02

A Golf Club logója tényleg ötletes, köszi, hogy megosztottad velünk!

#3  Dexter  –  2012.08.20. 10:31

Ügyes válogatás, de sajnos a kedvencem kimaradt a gyüjteményből.

A 2011-es év legjobbjának választották a Spartan Golf Club logóját és azota is azt gondolom, hogy ez a legkreativabb amit valaha láttam.

http://logofaves.com/wp-content/uploads/2010/01/spartan_m.jpg

Üdv,Attila

#2  Aportik  –  2010.03.11. 12:55

A legjobb logok mindig egyszerűek két-három szín felhasználásával, azért azt sem szabad elfeledni, hogy rengeteg munka és pénz van abban, hogy egy színről pl piros eszünkbe ötlik, hogy Coca-cola, még lehetne sorolni. Ehez 100 év tapasztalata és pénze kellett. De ugyanígy lehetett volna SEKLER(székely)-COLA is mondjuk zöld háttérrel, és akkor arról jutna eszünkbe rögtön.

#1  Hegyeli Hunor  –  2009.09.15. 14:34

A nike marad a világ legjobb logója, de a dombalo is igyekszik.

Írás jellemzői

Szerző

Buzogány László

Kategória

KÖNNYŰ (Könnyű, szórakoztató írások, érdekességek a nagyvilágból programozói szemüvegen keresztül.)

Feltöltve

2009.09.06.

Módosítva

2020.02.06. 00:49

Hozzászólás

5 darab

Címkék

logó, logók, híres logók, kreatív logók, fantáziadús logók, szép logók, szuper logók, vagány logók, legszebb logók, csodaszép logók, logó ötlet, logó inspiráció, ötletes logók, logó tipp

Kapcsolódó írások